Johannes maakt gehaktbal des doods

| Artikelen

Voor WTF.nl en NU.nl

Johannes Hoekstra heeft de grootste. De slager uit Leeuwarden bereidde dit weekend de grootste gehaktbal ter wereld. Met een gewicht van 643 kilo is de creatie niet alleen een enorme joekel, maar dus ook nog eens de nieuwe recordhouder in het Guiness Book of Records.

Met een heftruck werd de grote vleesbal uiteindelijk in speciale rookkasten gestopt. Na dertig uur garen kon het gehakt naar het podium worden verplaatst.

Het kostte de man een jaar aan voorbereidingstijd. “Ik was bang dat ik het record niet zou halen”, vertelt Hoekstra aan WTF.nl.  “Het vorige record van een stel Amerikanen was 503 kilo.”

Hoekstra maakte een gehaktbal van ongeveer 700 kilo, maar tijdens het garen kwam er veel vocht vrij. Het was daarom even spannend of het record verbroken zou worden.

Een notaris controleerde het gewicht van de gehaktbal. Hoekstra: “Toen de gehaktbal op de weegschaal stond zat het gewicht er dik overheen. Ik was zo blij.” En daarmee heeft de Nederlandse Hoekstra de Amerikanen verslagen die wel vaker eten maken die een wereldrecord verdienen.

De gehaktbal is uiteindelijk in stukjes gesneden en uitgedeeld aan het nieuwsgierige publiek. Want wie houdt er nu niet van een lekker broodje bal? De gehaktbal is niet helemaal opgegeten. Johannes: “Iedereen vond de bal heerlijk, maar het was gewoon te veel. We hebben de andere helft hier ingevroren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *